Marionetter i ett samhälle...

De flesta av oss blundar för sambandet mellan egoistisk livsstil & personliga problem och samhällsproblem.
Den som bara intresserar sig för att göra karriär, håller sin kropp i toppform, inte skyr några kostnader el.någon möda för att utplåna tidens tecken från sitt ansikte & sin själ el.spenderar en stor del av inkomsten på kläder, har en heltissysselsättning & således ingen kraft över för de verkligt viktiga problem.

Vårt liv har förvandlats till en mannekänguppvisning där vi i konkurrens med andra presenterar resultatet av vårt arbete med oss själva.
Meningen med detta "evenemang" är att vara "bättre" än medmänniskan, kunna uppvisa större erkännande, framgång & välstånd än hon.
Vi tror att det är vår fria vilja och ett uttryck för vår självförverkligade personlighet, men i själva verket är vi ingenting annat en perfekt fungerande marionetter i ett samhälle som stärker oss i vår tro samtidigt som det ser till att vi inte lämnar de utstakade banorna.

När vi studerar vår egoism, dess orsaker & konsekvenser, handlar det inte om att utse syndabockar.
Naturligtvis är var & en ansvarig för sina handlingar, men samtidigt är vi alltid oxå en del av samhällsstukturer vars präglande kraft man ofta bara med svårighet kan genomskåda.

Kommentarer
Postat av: Angel

bra skrivet

2007-11-29 @ 22:36:21
URL: http://www.gullegumman.blogg.se
Postat av: Tessan

Tackar :)

2007-11-30 @ 06:58:13
URL: http://guapo.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0